Saturday, 22 February 2014

BR1M menyusahkan?

Assalamualaikum
tanggal 22.02.2014
Najib umum BR1M start masuk secara berperingkat.
okay la tu, ada yang kata belum masuk lagi, ada yang kata dah masuk,
kalau ada rezeki dapat masuk awal la, at least dapat drpd tak dapat langsung! kann?


so, BR1M ni menyusahkan ke? 

dah namanya duit mestilah tak menyusahkan, semua org suka duit.
tak kisah la puak belah kanan ke kiri ke, kalau dah duit mesti suka tak kisah sape yang bagi,,
kann??
so, bersyukurlah.

yang paling aku suka bila ada (i-BR1M)
maksudnya siap pakej insurans skali sehingga RM30 000
memang kalau nk ikotkan amount RM30000 ni tak la banyak mana nak dibandingkan dgn insurans lain tp memang berbaloi lah dgn premium RM50 yg ditanggung oleh kerajaan.
kalau nak lebih kena la beli insurans sendiri kat luar sana, ada pelindungan sebanyak RM300000 pon ada tp premium dia mahal la.. 

UNTUNG?
yes memang beruntung sape yang dapat (i-BR1M) tu, kalau nk ikotkan org melayu mmg tak suka sgt insurans ni sbb "leceh kena bayar bulan2, pastu nanti mati ahli keluarga yang dpt pampasan dan bukan si mati"
YES, org kita memang mcm tu sbb aku ada pengalaman jual insurans dan sedih sgt bangsa sendiri taknak fikir masa depan ahli keluarga lain.
langkah kerajaan untuk bagi i-BR1M ni mmg tepat la, atleast boleh tlg org melayu yang malas sgt nk ambil insurans-insurans ni.

okay chow dulu!
lepas ni nak pegi bank, check BR1M da masuk ke belom,, dpt RM300 nk byr insurans prudential, boleh cover premium utk 2 bulan :)

at last but not least
#syukur
#alhamdulillah
#BR1M
#rm300

PROMO: minuman tambahan anti-kanser dan merawat segala penyakit peningkatan usia eg: darah tinggi, kencing manis, jantung, buah pinggang dan bagus untuk kurangkan stress, KLIK SINI. 

1 comment:

  1. As salam..., Alhamdulillah.... =D
    p/s: tgh mnunggu BRIM y x kunjung tiba ni... ~_^

    ReplyDelete